Šachový klub Česká Třebová

Šachový klub Česká Třebová

Co se děje v klubu / Turnaje

O pohár Maxe Švabinského – shrnutí a výsledky

Před pár měsíci jsme se rozhodli, že šachový klub Česká Třebová uspořádá po delší době svůj první turnaj. Pustili jsme se do toho a včera, v sobotu 7.9., se uskutečnil první ročník rapidového turnaje O pohár Maxe Švabinského.

Turnaje se celkem zúčastnilo 50 hráčů

Za deštivě soboty se sjelo do veničky Kozlov u České Třebové 50 šachistů, jak zblízka, tak z daleka (někteří dojeli až z Prahy). Složení startovního pole bylo velmi rozmazmanité – od úplným začátečníků až po velmistra (Honza Bernášek). Od mladých šachistů až po zkušené harcovníky.

Turnaj se odehrál ve svižném tempu a bez komplikací. Přijeli dokonce z regionální televize, takže se můžeme těšit na reportáž v místních zprávách.

Po lítých bojích na šachovnici slavil vítězství Aleš Jedlička z Polabin s vynikajícím výsledkem 8.5 bodu z 9 partií. Na druhém místě skončil Honza Bernášek (8 z 9) a třetí byl Tomáš Pokorný z Lanškrouna (6.5 z 9). Nejlepším českotřebovským šachistou se stal Lukáš Hurt, naše dlouholetá jednička.

Na vyhlášení dorazila dokonce starostka města Česká Třebová, paní Magdalena Peterková.

Vitěz Aleš Jedlička přebírá ocenění od starostky města Magdy Peterkové

Všechny fotky z turnaje naleznete zde. Kompletní výsledková listina je dostupná tady.

Závěrem bychom chtěli za šachový klub Česká Třebová poděkovat všem účastníkům za velmi příjemný turnaj a věříme, že se uvidíme na 2. ročníku.

Hráči a organizátoři turnaje z České Třebové

Leave A Comment