Šachový klub Česká Třebová

Šachový klub Česká Třebová

Co se děje v klubu / Turnaje

Českotřebovská blesková liga byla zakončena 6. turnajem

Ve středu 8.9. jsme sehráli 6., a tedy poslední, ze série turnajů Českotřebovské bleskové ligy. Jsme rádi, že se nám i přes pandemii podařilo sehrát celý seriál turnajů. Jak dopadl tento 6. turnaj?

Už jsme si zvykli, že na turnaj jezdí silná sestava šachistů. Ani na tento poslední turnaj tomu nebylo jinak.

Tento středeční podvečer jsme se sešli v salónku restaurace Javorka. Startovní listina hráčů budila respekt, protože průměrné ELO první pětice bylo 2158 bodů.

Účastníci 6. turnaje

Líté boje až do konce

Marián Sabol, matador šachových bojů, odstartoval zkušeně a po 4 kolech měl 3.5 bodu, což bylo stejně, jako jeho hlavní konkurent Petr Tázlar. Napínavé to bylo až do posledního kola. Marián remizoval s Matějem Kupsou z Lanškrouna a zajistil si tak 5.5 bodu ze 7 (bez prohry).

Petr Tázlar se utkal v posledním kole s Martinem Šmajzrem. Petr měl 5 bodů ze 6 a věděl, že když vyhraje, vyhraje celý turnaj. Martin je ale zkušený harcovník a v posledních kolech tradičně vyhrává. Petr svoji snahu o výhru přehnal a Martin toho využil k výhře. Petr to okomentoval: „Věděl jsem, že můžu vyhrát. Proto jsem zahrál nejhorší partii dne :)“

Momentka před partií dvou nejvýše nasazených hráčů

Turnaj tedy nakonec vyhrál Marián Sabol se ziskem 5.5 bodu ze 7. Druhý byl Martin Šmajzr se ziskem 5 bodů a třetí Petr Tázlar taktéž s 5 body.

Kompletní výsledky jsou k dispozici na chess-results a fotky zde.

Na turnaji jsme měli i oslavence. Marian Pokorný měl v ten den narozeniny. Popřáli jsme mu vše nejlepší a hodně zdaru na šachovnici i mimo ní. Jeho otec, Jan Pokorný, mu předal dárek.

Máme za sebou tedy 6. turnaj a je čas vyhodnotit celou sérii. To až v příštím článku 🙂

Leave A Comment