Šachový klub Česká Třebová

Šachový klub Česká Třebová

Co se děje v klubu / Mládež / Zajímavosti

Šachy v knihovně

Se šachy jsem se chtěli do knihovny vrátit co nejdříve. Jsme moc rádi, že se nám podařilo s knihovnou domluvit hned, jak k tomu byla příhodná situace. Díky tomu se ve čtvrtek 2. 9. v prostoru Teenspace konalo další seznámení se se šachy pro mládež.

Organizace se zhostili, stejně jako minule, Alexandr Nikolinko a Ivo Prax. Tuto akci jsme už jednou pořádali a jsme rádi, že jsme navázali na úspěšné seznámení se šachami v roce 2020.

Zájem předčil očekávání

Nejprve jsme měli trochu obavy z toho, co se bude dít po více než roční přestávce vynucené covidem. Nakonec jsme v knihovně přivítali celkem 12 dětí, které jevily zájem o hru.

Měli jsme připraveno 5 šachovnic, kde jsme děti učili základům hry. Všichni už uměli tahat a tak mezi sebou sehráli pár partií. Navíc každý účastník obdržel i diplom. Věk dětí se pohyboval od 6 let (Zuzanka Praxová) až po více než dvanáctileté. Zdá se, že některé z nich přivítáme i v kroužku.

Co k tomu říká předseda šachového klubu Ivo Prax? „Jsme moc rádi, že jsme akci mohli uskutečnit. Nyní chceme klást velký důraz na mládež a na to, jak je v dnešní době, kdy mají spoustu možností a aktivit, zaujmout královskou hrou. Podobné akce, jako je tato dnešní, jsou pro nás vítanou možností, jak šachy propagovat a zviditelnit. Velmi nás potěšil velký zájem. Největší odměna je pro nás potěšení a zaujetí dětí pro šachy. Do knihovny se jistě budeme vracet.“

Velký dík patří také Alexandrovi Nikolinkovi, který pomáhal s organizací a vysvětlením základů hry dětem. Velmi si i ceníme přístupu knihovny, která poskytla prostory, udělala velké promo této akce a taktéž připravila materiály. Za to děkujeme.

Leave A Comment