Šachový klub Česká Třebová

Šachový klub Česká Třebová

Blesková liga

8. turnaj českotřebovské bleskové ligy je za námi

12. říjen byl den, který si stálí účastníci bleskových turnajů odsouhlasili, že se jim nejvíce hodí. A proto není překvapení, že jsme se sešli v hojném počtu a opět v kvalitním obsazení. Byl to koneckonců 8. turnaj (ze série 8 turnajů) a proto nechyběli žádní stálí hráči.

Celkem se na tento turnaj sešlo 16 šachistů. Nechyběli stálí účastníci ani nové tváře. Tentokrát jsme měli ve startovním poli dokonce 2 ženy. Což je o 2 ženy více než obyčejně 🙂 Průběh tohoto turnaje byl ale jiný než obvykle.

Jako favorité opět nastoupili Marian Sabol a Petr Tázlar. Ale tentokrát to neměli tak jednoduché a dokonce ani jeden z nich nevyhrál. A to jsme tady snad ještě neměli.

Velmi dobrý turnaj odehrál Honza Jiroušek. A byl to právě Honza, který tento turnaj vyhrál s 5.5 body. Sehrál velmi dobrý turnaj a dokázal porazit jak Mariana Sabola, tak i Petra Tázlara. Na druhém místě se umístil Petr Tázlar (5 ze 7) a na třetím místě Luboš Ptáček (5 ze 7).

V turnaji se sehrála celá řada zajímavých partií. Jednu moc pěknou sehrál např. Pavel Holásek, kdy se mu podařilo vyhrál koncovku proměnou na jezdce. Nebo v jedné partii jsme naopak viděli, že dát mat střelcem a jezdcem není úplně snadné s minimem času.

Chceme vyzdvihnout výkon Mariana Pokorného, který uhrál celkem 3.5 bodu ze 7. Hrál se silnými hráči a dařilo se mu. Koneckonců 7. kolo odehrál na 3. šachovnici, kde hrál s Petrem Tázlarem.

Fotky z turnaje je možné shlédnout v této složce. A detailní výsledky jsou jako obvykle na chess-results.

Bude ještě následovat článek s hodnocením celé série turnajů s konečným pořadí hráčů.

Leave A Comment