Šachový klub Česká Třebová

Šachový klub Česká Třebová

Béčko

Shrnutí sezóny – B družstvo

Krajská soutěž jih, kde naší Béčko hrálo, je již u konce a je na čase shrnout sezón 2023/2024. Tato sezóna byla totiž pro naše Béčko trochu jiná a ukazuje trend, kterým se Česká Třebová bude ubírat.

Poslední roky jsme měli B-družstvo hlavně proto, aby si zahráli všichni hráči. Tedy i ti, co nechtěli nebo mohli hrát v Áčku. Žádné cíle s Béčkem nebyly. To se ale mění.

Mezi hlavní milníky v této sezóně patří:

  • Za Béčko hrají stabilně i mladší hráči – Kája Sixta, sourozenci Dlouzí a Patrik Marek. Sestava se tedy omlazuje.
  • Béčko v této sezóně vyhrálo 2 zápasy a nebylo tedy standardně poslední 🙂

Je velmi pěkné, že se mladí chytli hned v první sezóně a mají pěkné výsledky.

Kapitán Béčka Saša Nikolinko k tomu dodává: „Po letech působení našeho B-mužstva v Krajské soutěži se letošní sezoně tým dočkal svých prvních vítězství. Mužstvo v letošní sezóně doplnily naději junioři a žáci, kteří prokazují stoupající výkonnost. Některá utkání pro nás určitě mohla dopadnout lépe a i hra některých hráčů neodpovídá jejich možnostem. Současnosti je, ale na týmu vidět progres a doufám, že na výkony letošní sezóny navážeme v sezóně příští včetně zařazování dalších juniorů do týmu. Určitě je na čem pracovat i následujících sezónách, kdy doufám navážeme na výsledky z konce letošní sezóny. Všem přeji hodně šachový úspěchu a doufám, že královské hře zachovají přízeň.“

Leave A Comment