Šachový klub Česká Třebová

Šachový klub Česká Třebová

Mládež

Martin Dlouhý hraje MČR

Českotřebovský šachový klub má po dlouhých letech zástupce na MČR mládeže v klasickém tempu. Pokud mě paměť neklame, posledním naším zástupcem byl Lukáš Hurt, který si tuto akci zahrál na konci 90. let. Ano, tak je to dlouho. Byla to doba, kdy nebyly počítače skoro a naši vyhráli v Naganu 🙂 A po tolika letech máme dalšího zástupce a jsme za to rádi.

Martin nastupuje v kategorii H10. V této kategorii startuje 24 chlapců, z nichž někteří dosáhli už ELO více než 1600. V této kategorii se hraje tempem 90 min. + 30 s/tah pro každého hráče. 

Martin má za sebou první kolo a zahrál skvěle. Nastoupil Lukáši Křivkovi (ELO 1567) a to černými figurami.

V pozici na diagramu zahrál velmi pěkné 12. … Sxb4+!! a hra pokračovala 13. axb4 Jxb4 14. Dd2 Jc2+ s výhodou. Počítač tedy doporučuje 14. … Jf6 s tím, že se bílý nemůže vyhnout Je4 s ještě větší výhodou. Ale to je tedy těžké najít.

Budeme Martinovi držet palce i v dalších kolech a přejeme, ať se zúročí tvrdá práce, kterou za poslední dobu pod vedením svého dědy podstoupil. Výsledky jsou jako vždy na chess-results a lze také sledovat online přenosy (např. na chess.com).

Leave A Comment