Šachový klub Česká Třebová

Šachový klub Česká Třebová

Áčko

Shrnutí sezóny 2023/2024 našeho Áčka

KPII je už po 9 kolech u konce a v tomto článku přinášíme krátké shrnutí a hodnocení této sezóny.

Cíle na tuto sezónu byly jednoduché – udržet v poklidu soutěž. V současné době nemáme bohužel ambice, a ani tým, na to, abychom chtěli nebo mohli postoupit do KPI. Před naším A týmem stojí výzva, jak a kdy zařadit mladší hráče do našeho Áčka. Ačkoliv se KPII nemusí zdát jako příliš náročná soutěž, hráči zde nedají nic zadarmo a šachy hrát umí. Nelze tedy stavět úplně začátečníky a čekat nějaké výsledky.

Z tabulky je patrné, že cíl jsme splnili. Skončili jsme na 5. místě. V sestupovém ohrožení jsme nikdy nebyli a celou sezónu jsme odehráli v poklidu.

V průběhu sezóny bylo viditelné, že se postupně více a více rozehráváme. Pokud bychom smolně neprohráli s Horní Čermnou, měli bychom 9 bodů z posledních 3 utkání. Je také vidět, že nás bodově podrželi první 2 šachovnice (celkem 12 bodů z 33 celkových).

Pro naše A-družstvo je zásadní, abychom zvládli zapojit mladé hráče. Starší hráči nám totiž pomalu končí. Příští sezónu nebude za Áčko hrát už Karel Jasanský a ani Karel Petrželka. Z mladých hráčů máme v současné době na soupisce Káju Sixtu, Toma Nikolinka a Patrika Marka. Příští sezónu bychom rádi dopsali buď oba Dlouhé nebo alespoň Martina Dlouhého (to ještě uvidíme).

Rádi jsme do družstva přivítali nově Roberta Flídra, který by snad příští sezónu měl hrát více. A musíme se zamyslet, kdo všechno bude hrát. Ačkoliv ani v příštím roce nebudeme mít ambice postoupit, chceme hrát v poklidu jako tuto sezónu a pomalu začleňovat mládež do soutěže dospělých. Je tedy jasné, že i příští sezónu budeme potřebovat vepředu první 2 desky, tedy Lukáše Hurta a Ivo Praxe.

Pár slov kapitána družstva, Ivo Praxe: „Tato sezóna dopadla podle očekávání. Jelikož náš klub prožívá generační obměnu, je důležité udržet KPII hlavně do doby, než nám doroste mládež. Chceme zatím hrát v poklidu jako tuto sezónu s důrazem na zapojení mládeže. Rád bych poděkoval hráčům, kteří stabilně nastupovali. Odehráli jsme všechna utkání se ctí a nikdy jsme nenastoupili nekompletní.“

Příští sezónu budeme plánovat na schůzi. Nicméně tato sezóna splnila očekávání a odehráli jsme jí podle předsezónních odhadů.

Leave A Comment