Šachový klub Česká Třebová

Šachový klub Česká Třebová

Blesková liga / Co se děje v klubu / Turnaje

Shrnutí a vyhlášení I. ročníku Českotřebovské bleskové ligy

Přestože nám do nové série turnajů v bleskovém šachu vstoupila pandemie, podařilo se 8. září odehrát poslední, v pořadí již šestý turnaj a ligu tak zdárně uzavřít. Kdo nakonec získal pohár pro vítěze a peněžitou odměnu 1 500 korun?

Ačkoli se nezúčastnil prvního turnaje na podzim roku 2020, ve zbývajících pěti FM Marian Sabol z Vysokého Mýta pokaždé s přehledem zvítězil a obsadil tak s pohodlným náskokem 15 bodů první místo v celkovém pořadí. Další tři hráči odehráli sice o turnaj více, přesto Marianovu suverénní „jízdu“ nijak neohrozili.

Boj o druhé místo

Na velmi pěkném druhém místě skončil nakonec s 85 body poněkud překvapivě, ale zcela zaslouženě domácí matador a hlavní organizátor celé ligy Ivo Prax z domácího oddílu. Ivo tak potvrdil, že zrychlené tempo mu vyhovuje mnohem více než vážné partie. Bronzové místo patří s 84 body taktéž ze šesti turnajů ústecké jedničce Martinu Šmajzrovi, který nám také pomáhal s organizací jednotlivých turnajů, za což mu děkujeme.

S větším odstupem následoval další „oušťák“ Pavel Holásek, který v šesti turnajích získal celkem 58 bodů. Až na pátém místě skončila třebovská jednička Lukáš Hurt, který na rozdíl od Iva Praxe potvrdil, že mu zrychlené tempo hry vůbec nevyhovuje. Navíc se zúčastnil pouze pěti turnajů a dohromady nedokázal získat více než 47 bodů.

Celkové hodnocení a další ročník

„Většiny večerních turnajů se zúčastnilo kolem 20 hráčů z blízkého i širšího okolí, což je velmi potěšující číslo, vezmeme-li v potaz nepříznivé okolnosti v podobě lockdownu. Celkově se turnajů zúčastnilo více než 40 šachistů,“ konstatoval Ivo Prax. „Poslední dva turnaje byly navíc velice silně obsazené i díky Petru Tázlarovi (FIDE ELO 2258) a pevně věříme, že II. ročník bleskové série, na který se už nyní těšíme, bude neméně zajímavý a hráčsky kvalitní.“

Kompletní pořadí si můžete prohlédnout v této tabulce.

V průběhu jsme zpracovávali reporty z jednotlivých turnajů:

  1. turnaj
  2. turnaj
  3. turnaj
  4. turnaj
  5. turnaj
  6. turnaj

Jedinou vadou na kráse je poměrně nízká účast třebovských šachistů, a to od juniorů až po staré harcovníky (samozřejmě až na čestné výjimky), což se snad v dalším ročníku, jenž by měl začít v říjnu, zlepší. Pro více informací sledujte průběžně web a Facebook třebovského šachového oddílu.

Leave A Comment