Šachový klub Česká Třebová

Šachový klub Česká Třebová

Áčko

Česká Třebová „A“ – Sokol Mistrovice

V neděli 7.11. jsme odehráli 2. kolo KPII. Tentokráte jsme doma přivítali Sokol Mistrovice. V zápase, kde jsme byli favorité, některé partie probíhaly nečekaně. To už ale tak v krajském přeboru 2. třídy bývá 🙂

Úderem desáté jsme se sešli v ekocentru v celkem slušné sestavě (ze stabilních hráčů nám chyběl třeba Lukáš Hurt, který měl pracovní povinnosti). Na všech šachovnicích, kromě osmé jsme měli ratingovou převahu. Ale ELO není všechno. A tak to také bylo i tentokrát.

Jako první skončila parite Pelcl – Halbrštát vítězstvím našeho Karla Pelcla. Potom další body přidali zkušeně matadoři českotřebovského šachu Karel Petrželka a Milan Pěkník. Následně skončila partie Borek – Špinler a sice remízou. Vítězství potvrdil na první šachovnici Ivo Prax. 4.5 – 0.5 po 5 partiích. V posledních 3 partiích už to ale nevypadalo s našimi hráči moc dobře. Nejprve se vzdal Karel Jasanský, následně remízoval Milan Pail, který uhájil půlbod i když hrál bez figury. Jako poslední skončila partie na osmé šachovnici, kde se Tomáš dostal pod tlak již v zahájení a do koncovky šel bez třech pěšců.

Nakonec tedy 5-3 pro naše družstvo. Ve 3. kole se zajedeme podívat do Letohradu, kde se utkáme s jejich B družstvem.

Leave A Comment