Šachový klub Česká Třebová

Šachový klub Česká Třebová

Co se děje v klubu / Turnaje

Turnaj v Mistrovicích

V sobotu, 13.11.2021 se v Mistrovicích hrál 23. ročník (s naším Maxem si na toto výročí ještě musíme počkat 🙂 ) turnaje Járy Masopusta, který je také zároveň přeborem Pardubického šachového svazu v rapid šachu. Tentokrát se sešlo bezmála 90 hráčů a ani my z České Třebové jsme nemohli chybět.

Turnaj probíhal rutinérsky pod vedením ředitele turnaje Karla Halbrštáta a rozhodčí Veroniky Šmajzrové (tentokrát hrající). Nechyběli hráči všech věkových a výkonnostních kategorií. Hrálo se na 9 kol tempem 15+5. Jak to celé dopadlo?

  1. Petr Tázlar (8 z 9) – Petr, žijící v České Třebové, ale hrající za Lípu, prošel turnajem bez jediné porážky a soupeřům dovolil pouze 2 remízy. Skvělý výkon a zasloužené vítezství.
  2. Jan Jiroušek – Honza, taktéž žijící v České Třebové, ale hrající za Polabiny, zažil velmi povedený turnaj. Obehrál všechny silné hráče a získal fantastických 7 z 9 a titul krajského přeborníka v rapidu k tomu. Gratulujeme!
  3. Martin Šmajzr – ač s berlemi, Martin obsadil po přesvědčivém výkonu třetí místo. Martinovi ty šachy prostě jdou.
  4. Marian Sabol – na čtvrté místo Mariana poslala až prohra v posledním kole právě s vítězem turnaje. Celý turnaj ale odehrál na první šachovnici. Marian je prostě zkušený rutinér.
  5. Tomáš Mík – Tomáš je ročník 2011. Skvělou druhou půlkou turnaje (5 z 5) se dostal až na páté místo. Rychnovská Panda má v Tomášovi do budoucna velký talent.

Jak skončili šachisté z České Třebové?

  • Ivo Prax – 9. místo se ziskem 6.5 bodu. Začátek se moc nepovedl a musel dohánět v druhé polovině turnaje. Ivo nebyl nalosován s nikým nad své nasazení, což je škoda. Bude si to muset vynahradit na českotřebovské bleskové lize 🙂
  • Tomáš Nikolinko – Tomáš získal 5.5 bodu z 9 možných (a 28. místo), což je skvělý výsledek. Za zmínku stojí, že po startu 1 bod ze 4, přišlo 4.5 bodu z posledních 5 kol. Skvělý finiš. Tomáši, gratulujeme!
  • Eduard Tapušík – Eda nevynechá žádnou příležitost si zahrát šachy. Tentokrát uhrál 2.5 bodu.
  • Saša Nikolinko – Saša si turnaj užil hlavně tím, že se jeho synovi, Tomášovi, povedl skvělý výsledek. Může být právem pyšný.

Turnaj byl velmi povedený. Nebyly vůbec žádné problémy a moc pěkně jsme si zahráli. Kompletní výsledky jsou jako obvykle na chess-results. Gratulujeme vítězům a samozřejmě taky organizátorům za bezchybný průběh turnaje. Už se těšíme na 24. ročník.

Leave A Comment