Šachový klub Česká Třebová

Šachový klub Česká Třebová

Béčko

Němčice – Česká Třebová „B“

Našemu B-družstvu se pohříchu dostává méně prostoru na našich stránkách než by si zasloužilo. Dneska to napravíme krátkou reportáží z dnešního utkání krajské soutěže.

Od 9 hodin zasedlo na obecním úřadě v Němčicích 10 šachistů. Na 5 šachovnicích (krajská soutěž se hraje na 5 deskách) se utkali favorité soutěže, Němčice, s naším B-družstvem.

Němčice složené z povětšinou hráčů žijících v České Třebové nastoupili ve velmi silné sestavě. Za tuto sestavu by se nemusel stydět ani tým hrající o soutěž výše. Naše B-družstvo nastupuje pravidelně ve stabilní sestavě, ale tentokrát jsme přivítali nového hráče – Zdenka Wettera.

Zpočátku se boje na šachovnicích vyvíjeli různě. Zejména na 3. šachovnici měl Jirka Hudec pěknou převahu a také na 4. šachovnici dokazoval Tomáš Nikolinko, že úspěchy z poslední doby nejsou náhodné.

Nakonec ovšem obrovská ratingová převaha udělala své a Němčice nás porazily 5-0.

Naše Béčko funguje jako tým, kde se získávají zkušenosti. Jsme si jistí, že první soutěžní utkání pro Zdeňka Wettera a partie Karla Sixty s Karlem Petrželkou, českotřebovským matadorem, byly pro hráče hodně přínosné.

Leave A Comment