Šachový klub Česká Třebová

Šachový klub Česká Třebová

Áčko

Letohrad „B“ – Česká Třebová

Rozpis nám ve třetím kolem KPII zavelel jet do Letohradu a utkat se s tamním béčkem. Ačkoliv se sestava dávala dohromady na poslední chvíli, vše se podařilo a do Letohradu jsme jeli ve velmi dobrém složení. Jak to celé dopadlo?

Všichni jsme se v letohradské sokolovně sešli víceméně na desátou (ačkoliv tomu předcházeli dokonce dvě pokuty od policie pro řidiče 🙂 . Tam už na nás čekalo letohradské béčko a vlastnoručně pečená bábovka. Kde to člověk najde, že? 🙂

Jako první skončila partie Palla – Petrželka a to rychlou remízou. Pak se hrálo více než 2 hodiny. Kolem poledne vyhrál Milan Pěkník, kdy se proti soupeři vyřítil s lavinou 4 spojených pěšců. Jako další skončila partie na 1. šachovnici, kde byla dosažena tato pozice. Černý na tahu získá rozhodující výhodu. Přijdete na ten tah?

V rychlém sledu potom skončily partie na 2. a 6. šachovnici naším vítězstvím. Kolem 13:30 skončily už i partie na zadních deskách a mohli jsme slavit zatím naše nejvyšší vítězství, a sice 7:1, a tím jsme se po třetím kole dostali do vedení soutěže.

Příště nás čeká doma Kunvald.

Leave A Comment