Šachový klub Česká Třebová

Šachový klub Česká Třebová

Mládež

Sourozenci Dlouzí na MČ v Teplicích

Je to již nějaký čas, kdy jsme měli naši klubovou mládež na tak prestižní akci jako je Mistrovství Čech v kategorii HD10. Sourozenci Dlouzí se na tuto akci kvalifikovali. Je to výsledek jejich dlouhodobé práce pod vedením jejich trenéra, a zároveň dědy, Karla Petrželky. Pojďme se podívat na to, jak turnaj probíhal.

Turnaj se konal v Teplicích (více o turnaji se můžete dozvědět v této zprávě šachového svazu) od 15. do 19. listopadu 2023. Tempo v kategorii HD10 bylo 90 minut + 30 sekund na tah pro každého hráče. Na předních šachovnicích děti často využili ten čas. Na zadních šachovnicích bylo naopak vidět, že se hrálo o poznání rychleji.

Martin i Šimon hráli v kategorii do 10 let. Jelikož pořadatelský klub zajistil vysoký počet online šachovnic, bylo k vidění mnoho partií i našich svěřenců. Link na všechny online partie je zde. Hrálo se tempem 2 kola za den. I proto se 9 kol stihlo za 5 dní.

Sledovat online přenosy bylo ale někdy o nervy. Nakonec se s tím ale Martin a Šimon poprali velmi dobře. K vidění bylo mnoho zajímavých okamžiků. Vybíráme tady jeden hodně pěkný moment, kdy Šimon Dlouhý nezaváhal a pěkným úderem Jg6 zakončil partii.

Jak to nakonec celé skončilo? Šimon získal 3.5 bodu z 9 partií a obsadil 48. místo. Začátek turnaje se mu hodně povedl a posbíral dost bodů. Tuto kategorii bude moci hrát i příští rok, takže se můžeme těšit na zajímavý výsledek i příští rok. Martin získal 6 bodů z 9 partií a obsadil 9. místo (z celkového počtu 63 lidí). To je opravdu skvělý výkon. Na MČR postupuje 8 nejlepších, ale protože jeden hráč před Martinem má již postup automaticky, je velká šance, že Martin postoupí a bude se moci v březnu utkat s nejlepšími z celé ČR.

Za šachový klub velmi gratulujeme k úspěšné reprezentaci. Víme kolik je za tím práce a velké díky patří Karlovi Petrželkovi za jeho obětavou práci. Kompletní výsledky jsou jako obvykle na chess-results.

Leave A Comment