Šachový klub Česká Třebová

Šachový klub Česká Třebová

Béčko

Lanškroun C – Česká Třebová B

3. kolo krajské soutěže jih (KS-jih) zavedlo naše B družstvo do Lanškrouna, aby se tam utkalo s místním C družstvem. Utkání se hrálo v lanškrounské klubovně a specifikum tohoto utkání za nás bylo, že poprvé nastoupili sourozenci Dlouzí, aby si zkusili hrát mezi dospělými.

Krajská soutěž začíná úderem 9 hodiny. Tento zápas se hrál cca do 12 hodin (poledne). Pojďme se krátce podívat na jednotlivé partie.

1. šachovnice: Palla – Petrželka: Staří známí se utkali tuto sezónu už podruhé a překvapivě z toho byla, jako minule, remíza. Pánové o výsledku asi moc nepochybovali a věnovali se také sledování partií svých kolegů.

2. šachovnice: Nikolinko A. – Křivohlávek: Alexandr tuto partii hrál velmi dobře. Ze zahájení a při střední hře získal výhodu, která vyústila do koncovky věž a jezdec, kde měl bílý o pěšce více. Bohužel se v závěru partie stalo, že bílý místo toho, aby šel králem na podporu, nechal figuru vzít a partii prohrál. Jelikož se tato partie dohrávala jako poslední, rozhodla tak o výsledku zápasu.

3. šachovnice: Jirout – Dlouhý Martin: Martin se černými pustil do partie neohroženě. Pěkně si rozehrál dámské křídlo při poměrně blokovaném centru. V pozdější fázi si soupeři vyměnili figurky v centru a dohodli se na remíze.

4. šachovnice: Dlouhý Šimon – Lapáček: Šimon v partii získal postupně pěšce a stál velmi dobře. Nakonec po výměně figurek mu zůstala drobná výhoda. Jelikož to byla pro Šimona, stejně jako pro Martina, první partie mezi dospělými, spokojil se s remízou.

5. šachovnice: Heger – Marek: Partie za celou dobu nevybočila s rovnováhy. Taktéž skončila remízou.

Výsledek je tedy 2-3 v náš neprospěch. Je potřeba ale vyzdvihnout i to, že 3 šachovnice z 5 obsadili naši junioři (a navíc uhráli 50% proti zkušeným šachistům). Do budoucna bychom rádi viděli B družstvo jako jedno z míst, kde naše mládež bude získávat zkušenosti proti zkušeným šachistům.

Leave A Comment