Šachový klub Česká Třebová

Šachový klub Česká Třebová

Mládež

Krajská soutěž družstev mládeže v Lanškrouně

Po drahné době jsme sestavili tým pro soutěž mládeže. Kritéria na tyto čtyřčlenná družstva byla jednoduchá – 3 chlapci rok narození 2009 a mladší, 1 dívka rok narození
2009 a mladší nebo 1 chlapec rok narození 2012 a mladší. Jelikož v klubu zatím žádnou dívku nemáme, vyrazili jsme se 4 chlapci.

Turnaj se odehrával v nám dobře známém Dělnickém domě. Turnaj se hrál na 9 kol tempem 2 x 15 min + 5s / tah. Původně bylo přihlášeno 10 družstev, ale Dolní Dobrouč nakonec nedorazila. Je ale sympatické, že Jirka Vencl tamní šachový klub rozdýchal tak rychle, že by sestavili družstvo.

Náš tým hrál ve složení Martin Dlouhý, Šimon Dlouhý, Jonáš Vojtek a Martin Preisler.

Na první šachovnici hájil náš tým Martin Dlouhý. Martin dosáhl skvělého výsledku 7 bodů z 8 partií. Je vidět, že dlouhodobý trénink od dědy Karla Petrželky nese své ovoce. Jakmile Martin dosáhne výhody, partie velmi často spolehlivě dotáhne. Martinovi se navíc podařilo dát v tomto turnaji dušený mat (Dg1+ Vxg1 a Jf2 mat). Skvělá práce.

Druhou šachovnici obsadil Šimon Dlouhý. Výsledek 5 bodů z 8. Šimon umí partii skvěle rozehrát. V partiích měl minimálně 1 bod navíc, kdy mohl pěkně kombinačně vyhrát. Proto je třeba trénovat taktické obraty pořád dokola. Od Šimona pěkný, zralý výkon.

Třetí deska a premiéra Jonáše Vojtka. Jonáš dosáhl skvělých 7 bodů z 8 partií. Hrál rozvážně a nenechával zbytečně figury na šachovnici. Jonášovi se podařilo rozehrávat partie velmi solidně. Z jeho partií máme vhodný tréninkový materiál. Určitě skvělý výsledek a držák týmu.

Čtvrtou šachovnici obsadil Martin Preisler. Jeho výsledek 3 body z 8 odpovídá předvedené hře. Pokud by se Martinovi podařilo zpomalit, a nehrát impulzivní tahy, velmi pozitivně by se to odrazilo na výsledku. Je škoda, že tou impulzivitou a tahy za 1 sekundu se připravil o velké množství figur. Víme na čem pracovat.

Celkově tým České Třebové skončil na 2. místě za suverénní Nekoří (ti ztratili jen 1.5 bodu na všech šachovnicích dohromady). Na naši premiéru velmi dobrý výsledek. Těšíme se na další turnaje.

Kompletní a detailní výsledky jsou jako obvykle na chess-results.

Leave A Comment