Šachový klub Česká Třebová

Šachový klub Česká Třebová

Blesková liga

1. turnaj českotřebovské šachové bleskové ligy

Po roční odmlce jsme se vrátili s dalším ročníkem českotřebovské šachové bleskové ligy. Tentokrát je tento běh turnajů naplánován na rok 2024 (nekopíruje tedy sezónu, které trvá od podzimu do jara), kdy je v plánu 10 turnajů. A první z nich se odehrál ve středu 7.2.2024.

Původně jsme chtěli turnaj odehrát už v lednu, ale termínově to nakonec vyšlo až na 7.2. Do účasti nám zasáhla nemocnost a také pár lidí mělo už dopředu domluven jiný program. Nakonec jsme se sešli v sestavě 9 hráčů. Nově jsme hráli v krásných prostorách pivovaru Faltus, kde bychom měli hrát častěji.

Sestava to byla silná a reprezentovala všechna města v okolí – Česká Třebová, Ústí nad Orlicí, Lanškroun, Litomyšl a Vysoké Mýto. Objevily se stálice jako Marián Sabol, Luboš Ptáček nebo Pavel Holásek. Nově se zúčastnil i Pavel Hrubeš z Lanškrouna. Turnaj se hrál na 7 kol tempem 5+3.

Partie byly bojovné a nebyly vůbec žádné domluvené krátké remízy. Bojovalo se až do konce a s velkým nasazením. Tím, že nás bylo 9, tak vždy jeden hráč měl volné kolo. Když v 6. kole měl volno Marián Sabol, hráč se 100% bilancí, tak to bylo zvláštní. Potom se přihodilo to, co se zatím nestalo. Program nebyl schopen nalosovat 7. kolo. Nakonec se nehrálo tedy 7 kol, ale jen 6. Turnaj byl vyhlášen po 6 kolech.

První místo a plný počet bodů do seriálu ligy získal Marián Sabol (6/6), druhý byl Luboš Ptáček (5/6) a třetí Pavel Holásek z Ústí.

Další turnaj bude naplánován někdy na konec měsíce/začátek března. Věřím, že k těmto stálým hráčům přibudou i další a budeme hrát v tradičním počtu cca 15 hráčů.

Leave A Comment